25 Haziran 2008 Çarşamba

Rustu Recber

Yari finalin faturasini haksizca Rustu'ye kesmeyelim. Ozellikle Cech'in dusurdugu Hamit'in ortasina piskin piskin ovguler duzen basin, Rustu'nun yanina kesinlikle yaklasmasin derim.

Rustu Hirvat macinda cok mantarca bir hata yapti ve az daha turu orada birakiyorduk. Ama yukaridaki pozisyonda Rustu'nun ne kadar hatali oldugunu ben herkesle tartisirim arkadas. Yan topta zayif olan kalecilerin en buyuk hatasi tereddut etmektir. Rustu tereddut etmedi. Bakti, alacagina kanaat getirdi ve firladi. Ikinci olarak iddia ederim ki kale dolu olsa bile Klose'nin o kafa kolay kolay cikmaz. Bos kaleye gidince pek dikkat cekmese de herif muthis basti kafayi. Benim o pozisyonda icime tek sinmeyen nokta Rustu'nun bir ihtimal Klose'ye rahatsizlik verecek olan Mehmet Topal'i bozmasidir. Ama Topal'la iki aydir biz degil Rustu antremana cikiyor. Mehmet'in Klose'ye yetisemeyecegini dusundu ve tekrarlardan izledigim kadariyla Mehmet hakkaten pek yetisecek gibi durmuyor.

Hepsini geciyorum. Rustu Milli takimin tarihinin en buyuk basarisinda bas rol oynamis adamdir. 2002'de en degerli kaleci odulunu maalesef biraz politik nedenlerden Kahn'a kaybetti. Hakkinda olumsuz konusmadan once on kere dusunup tek tek konusmak gerekir.

2 Yorum:

Adsız dedi ki...

abi pozisyonu tekrardan izledim. oncelikle orta yapildigi anda klose mehmet topal'in epey arkasinda. top da bir sekilde ikisinin arasina kesilmis. boyle bir durumda ya mehmet topal onceden klose'ye yakin markaj yapiyor olacak, kipirdatmayacak, ya da o kadar arada bos alan varsa cok hizli hareket edip, topun inecegi noktada klose'yi bozacak.

ama ikisi de olmadi mehmet yapilan ortaya geri geri gidip ziplamaya calisirken klose one dogru deparin ustune bir de tek ayak inanilmaz zipladi. bu noktaya geldiginde mehmet topal, koller'in yanindaki emre gungor gibi kaldi zaten, yapacak birsey yok.

rustu'nun cikmasina gelince: tereddut eder etmez ayridir. topa cikisin dogrusunun yanlisinin kriteri birdir benim icin: topu aldin mi kardesim? evet mi, o zaman en guzel cikislar senin olsun. topa dokunamadin mi, o zaman gecmis olsun, kalende dursaydin. rustu yine batirdi. madem ciktin, orta da uzaktan geliyor, o zaman o topu alacaksin. lami cimi yok bunun.

Nazmi Hasdemir dedi ki...

bu adam hayatında tek bir kere kaleye geçti Barca'da iilk geri pasında dövdüler geri yolladılar. ayakla oyuna sokamaz, elle sokamaz, gol üçgeni dışında kalır, bok çuvalı gibi uçtu. Ayar yok, karar yok, 3 metreden avuta giden topa uçar, kaleyi tesbit edemez. en az 100 dandık gol yemiştir. Madem vuramıcan ne çıkıyosun topa, son golde penaltımı attılar ki ters köşeye uçuyorsun. Kaleci maleci değil, sıçıp bırakmıştır, dahası kovulmuştur. Fenerin yıllarca galatasarayın arkaında kalışının tek sorumlusudur. Kaleci maleci değildir, buna kaleci diyende futbolu bilmiyor demektir.