17 Eylül 2008 Çarşamba

Helal Lyon

Kafasini tutan adam bir metre yandaki aut cizgisinin oteki tarafina gecemez mi? Gecmezse Lyonlu oyuncular yerde yatan Fiorentinali'nin cevresinde dolanip gollerini atarlar. Oyuncu bir de ofsayti bozmus vesileyle. Lyon'un bu golunun ornek teskil etmesini ve devaminin gelmesini cani gonulden diliyorum.

5 Yorum:

dugenci dedi ki...

yalnız şu kuralı unutmuşa benziyorsunuz...
savunma oyuncusu hakemden izin almadan dışarı çıkarsa isterse aut çizgisinin dışına isterse taç çizgisinin dışına çıksın ofsayt kuralı çerçevesinde oyuna dahil kabul edilir.

Adsız dedi ki...

100% katiliyorum. Hatta bununla da sinirli kalmamasini diliyorum. Saha icinde oyuncu sakatlaninca, oyunu durdurma hakki bir tek hakemin olsun. Topu kasitli oyun disina atan oyuncuya sari kart ciksin. En nihayetinde bir oyuncu kafasina darbe almadigi saha disina cikip tedavi olabilir veya en azindan oyunun durmasini bekleyebilir. Bacagi bile kirilmis olsa 1 dakika bekleyemeyecek bir sakatlik degil ki.

Othello dedi ki...

@dugenci:
O bahsettigin kural da bazi cin defans oyunculari cizginin disina kacip ofsayt yaratmaya calismasin diye konulmus.
Iki mevzuyu ayirt ederken hakem, takdir hakkini fazla zorlanmadan kullanabilir herhalde.

dugenci dedi ki...

Sonuçta kurallara uygun bir gol ama etikliği ayrı bir olay...
Hakem de farkedememiş olsa gerek ki durdurmamış maçı. Yoksa maçı durdurabilirdi. Ya da hiçbir fiorentianlı da farketmemiş olayın başında. En azından basit bir faul yapip ta oyunu durdurtabilirlerdi. Onlar da daha gol olurken hala ofsayt diye el kaldırıyorlar... Sanirim benzeri olay daha gecen sene lig maçında olmuştu.

Othello dedi ki...

@dugenci:
Zaman gecirmek icin kivranan topcunun davranisindan daha etik bence.