14 Şubat 2008 Perşembe

Bir Lincoln Analizi


Ne guzel sakatken uzaktan bakip ic geciriyorduk. Tam Galatasaray form tutmusken iyilesmesiyle birlikte kavga dovus basladi. Oynamasin takimin hizini keser diyen insan bile gordu bu bunye. Oncelikle Comert nasil genc topcu hastasiysa ben de o kadar yildiz futbolcu hastasiyim diyerek rengimi belli edeyim ve adami didik didik etmeye baslayalim.

Galatasaray'in Eksigi Lincoln
Son iki haftada Galatasaray, Leverkusen ve Fenerbahce gibi iki onemli takimin sahada pestilini cikardi ama sirtini yere degdiremedi; skoru degistirip sonuca gidemedi. Galatasaray ciddi olarak kahraman oyuncu eksikligi hissediyor. Her zaman icin buyuk maclari iyi takimlar degil iyi takimlarin buyuk oyunculari kazanir.

Lincoln Yanlis Oynatiliyor
Faturayi Kalli'ye kesmiyorum. Sorun daha cok Galatasaray'in Lincoln ile oynamayi tam olarak ogrenememesine bagli. Galatasaray, Lincoln'e top tasitiyor. Ataga Lincoln'le kalkmak, pazar alisverisine BMW-X5 ile gitmek kadar abes bir hareket. Kaleye 60 metre uzakta siradan bir futbolcu ile Lincoln'un hicbir farki yok. Hatta karsi takima faydasi var. Cunku Galatasaray atagini kesmek Lincoln'u dusurmek kadar basitlesiyor. Bir diger dezavantaj da surekli taktik faule maruz kalan Lincoln'un sik sakatlanmasi.

Suyun otesindeki Alex bu sorunu yasamiyor. Yine de Fenerbahce'nin gole giden istisnasiz her ataginda Alex var. Dikkat edilirse Alex topla genellikle atagin en can alici noktasinda bulusuyor ve genellikle tek pas, verkac gibi hizli oyunlarla gol pozisyonunu hazirliyor. Tehlike noktasinda Alex'i indirmek de malum sebeplerden yemiyor. Nihayetinde Alex, Lincoln'e gore cok daha az sertlik goruyor.

Lincoln'un sakatlandigi zamana kadar kadar takimin kazandigi her topta kafayi kaldirip Lincoln'u aramasini normal karsilayabiliriz. Cunku Galatasaray silbastan kurulmus ve oyun dinamikleri oturmamis bir takimdi, ama artik atak varyasyonlari cogaldi. Bu nedenle topu ileri mumkun oldugunca Lincoln'suz tasimak gerekli. Ondan sonra kaleye 18-25 metre mesafede topla bulsturulan bir Lincoln faturayi keser ve maksimum faydali olur.

Sabir
Buyuk takim seyircisinden en son istenecek sey sabirdir, ama bu noktada Galatasaray seyircisinin gercekten biraz sabretmesi lazim. Klubedeki Lincoln'u tezahuratla oyuna girsin baskisi altina almak takimin gobegine intihar saldirisidir. Dusunuyorum, Kalli, Lincoln, takimin geri kalani hic kimseye fayda getirmeyen bir hareket. Onun disinda her olanakta adami sevin oksayin bagriniza basin, Pikacu muamelesi yapin. Yildizdir hakkidir. Ama mac esnasinda sabir...
Gerekli ortami bulursa 3-4 mac kadar kisa bir surede Galatasaray'in Lincoln'lu taktigini oturtacagini dusunuyorum.

0 Yorum: