28 Kasım 2008 Cuma

Sampiyonlar Keyifsizligi


5. maclar itibariyle Sampiyonlar Ligi tarihinin en kotu senesini geciriyor. Genelde son maclardan bir kac grupta birinciler garantilemis, cok ender durumlarda ise butun grup cozulmus olurdu. Bu sene tamamen cozulmus uc tane grup var:

Group CPldPts
Barcelona513
Sporting59
FC Shakhtar Donetsk56
Basel51

Shaktar, Sporting'e iki macta da yenildigi icin son mactan 4 puan almadigi surece yakalamasina imkan yok.

Group HPldPts
Juventus511
Real Madrid59
Zenit55
BATE52

Benzer sekilde Zenit, BATE'in ikili averajda uzerinde. Dolayisiyla burada da bir oynama olmayacak. Ilk iki sira da kolay kolay degismez. Hem Juve hem Real evlerinde isi bitmis son sira takimlariyla oynayacaklar. Fizik kurallarini alt ust eden Del Piero ilk 11'de oynarsa ilk devre bitmeden cakar bir tane son sozu soyler, oynamazsa ikinci devre girer cakar bir tane son sozu soyler.

Group EPldPts
Man. United59
Villarreal59
AaB55
Celtic52

E grubu da maalesef canli olarak izledigim Manchester-Villareal danisikli dovusuyle nihayete erdi. Celtic, Aalborg'dan gollu beraberlik kopartamayinca annesinin ligine dondu, Aalborg UEFA'ya gitti. Bir ve ikinci siralamasini ne Manchester ne de Villareal'in taktigini sanmiyorum.

Mevzubahis uc gruba ilaveten 3 grupta daha ilk iki takim belli. D'de Atletico, Liverpool, F'de Bayern, Lyon ve G'de Arsenal Porto isi bitirdi.

B'de ilk cikan belli; Inter klasik Italyan kismetiyle 8 puanla 5. mactan cikmayi garantiledi.

Yani son 16'nin 13 tanesi tamam. Kalan 3 sira icin 5 takim yarisiyor. Pana-Anorthosis gecenin en ilginc maci olacak. Alan kazanir ama Pana'nin puan avantaji var.

A Grubunun sonu belli (CFR Cluj), ilk 3 sira son mac piyangosu. Roma, Chelsea, Bordeaux birer puan fark ile dizililer. Roma-Bordeaux ile evinde oynayacak. 7 puaninin 6'sini gariban Cluj'dan toplayan Bordeaux Roma'da upset'i nah ceker diyesim var ama Roma kerizinden her seyi beklerim. Ote yandan Chelsea isi biten Cluj'u evinde yenemeyecekse cikmasin zaten.

UEFA yeri icin ugrasan takimlardan ise sadece 4 tanesi birbirleriyle carpisacak. Kiev-Fenerbahce ve Steaua-Fiorentina. Steaua ve Fenerbahce her turlu yenmek zorunda. Oteki turlu Kiev ve Firenze'de UEFA bayrami yasanir, insanlar sabahlara kadar uyumaz.

Favorilerin bu kadar rahat turladigi bir Sampiyonlar Ligi az gorulmustur.

0 Yorum: