8 Mart 2009 Pazar

Kendi Kendini Pişti Yapan Haber Servisi

İnternetSpor/İnternetHaber sitelerinde muhtemelen aynı servisin elinden çıkmış iki ayrı haber. İlkinin tarihi bugün. Akılları sıra attıkları başlıkla Lincoln'ün fan sitesinideki abartılı bir yazıyı tiye alıyorlar. Fan sitesindeki yazıda Lincoln'ün bu sezona dair başarılı istatistiklerine Messi ve C. Ronaldo'nun bile yetişemediği belirtiliyor.

Haber linki:

http://www.internetspor.com/lincoln-messiden-daha-iyiymis-news2818.html


Screenshot:

İkinci haberin tarihi bundan takribi 1 sene öncesi: 2 Ocak 2008. Alex'in istatistikleri Messi'nin üzerine çıkınca bugün Lincoln'de "ilginç haber" olan benzetme, "parmak ısırtıyor" şeklinde kendi elleriyle haber olarak girilmiş. Aferin size...


Lincon'un fan sitesiyle kafayi bozan bir diger haber servisi de Milliyet. Lincoln'un gol ve asistlerini neden uzerlerine aliniyorlar orasi muamma.

8 Yorum:

Adsız dedi ki...

Eline sağlık.

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Othello dedi ki...

@Chao:
Sagol Chao. Postunu linkledim.

@alexis:
kufursuz yazmayi denersen seviniriz.

Adsız dedi ki...

Silmeseydin keşke o yorumu. Soğukkanlığın çok iyi bir cevap olmuştu zaten. Sen bilirsin tabii ki.

Unknown dedi ki...

Bilmiyorum iki habere de dikkatle bakıldı mı? Birisinde Uefa'nın Şampiyonlar Ligi için yapmış olduğu Fantasy Football'da alınan puanlardan bahsediliyor ki burada esas Şampiyonlar Ligi'nde gösterilen performanstır. Diğerinde ise Lincoln'un menajeri bildiğin kendi kendine gelin güvey olmuş.Türkiye Ligindeki performans ile İspanya ve İngiltere liglerindeki performansı kıyaslıyor. Arada çok bariz fark gördüm ben bir internet sitesinin pişti olmasını değil...

Othello dedi ki...

@Muhammet:
Sampiyonlar Ligi'nde Alex ve Messi farklı rakiplere karşı oynadılar. Bu bile benzer bir karşılaştırmayı elma-armut kategorisine koymaya yeterli aslında. Fakat dikkat et ki Fantasy Football puanı üzerinden yapıyorlar güzellemeyi. O puan üzerinden çıkarımlar yapmak Lincoln'ünkünden bile daha zorlama bir hadisedir.

muhder dedi ki...

yalnız fantasy futbol üzerinden yapılan güzelleme o sezon ürettikleriyle alakalı oyuncuların. yani bir menejerin 17'nin 8'den büyük olmadığını bilmemesiyle o ligde en fazla puan kazandıran oyuncunun haberi aynı değildir bence. birinde istatistiklere dayalı bir sonuç hakimken ötekinde bir delinin attığı taşın çıkarılması söz konusu. bir haberde verilere göre alex messi'yi sollamışken, ötekinde verilerin bile tutmadığı bir açıklama var. buradan milliyet'i savunduğum ortaya çıkmasın. bu yazınıza tamamen katılıyorum ancak okuduğum yorumlar sonrası birşeyler yazmak istedim. messi ile alex-lincoln'ü aynı metinde kullanmak okuyucu çekme endişesidir sadece gazete açısından.

Othello dedi ki...

muhder,
Lincoln'un sitesindeki yazida Galatasaray'in gollerinin %50'sinin uzerinde Lincoln imzasi var deniyor. Misal Messi Barca'nin gollerinin %36'sina gol ya da asist olarak katkida bulunmus. Oradan da diyor ki Lincoln bu istatistige gore Messi ve Ronaldo'dan daha basarili. Zorlamaoglu zorlama bir baglama tabi ki. Yazida da belirttim.

Alex'e gelince detaya girmek istemiyorum ama Fantasy'de Messi forvet, Alex orta saha. Yaptiklari icraatlardan topladiklari puan kat sayisi bile ayni degil. Macta oyundan alininca bile puan silinen bir sistemden bahsediyoruz Fantasy'de.

Benzer hususta Lincolnle dalga gecersen Fantasy puanina bakip "Alex Messi'yi solladi" yazmayacaksin. Komik olursun.

Kendi ligindeki attigi gole gore sivrilen oyuncuya 'altin ayakkabi' veriyorlar en azindan, Fantasy'i lider bitiren oyuncuya en son baktigimda PlayStation veriyorlardi.