7 Mart 2009 Cumartesi

Wenger Kovulur Mu?


70 milyon teknik adama ev sahipligi yapan ulkemizde gipta ile seyredilen ender teknik adamlardandir Arsene. Ote yandan kariyerinin ortalarinda Turkiye ile yollari kesismis olsa mutlaka capsiz ve vizyonsuz diye kovulurdu, bundan adim gibi eminim. Adamin capini bizler gibi bir goruste cozemeseler de Emirates Stadi'ndaki Ingiliz taraftarlar da yavastan homurdanmaya baslamislar. Arsenal'in bugunlerdeki kisir futbolu ve kupasiz gecen senelerin birikimi Wenger'in Arsenal'deki mesruiyetini iyice sorgular hale getirdi. 2006'daki Sampiyonlar Ligi finali bile zaten organizasyonu Premier Lig yaninda Fortis Turkiye Kupasi gibi goren Ingilizler'i kazanilmadiktan sonra pek kesmedi (Rafa yatsin kalksin Istanbul'daki mucizeye dua etsin).

Oncelikle Arsenal orta sahasi Flamini gittiginden beri iyice direnc kaybetmis durumda. Ortada goze batan yeni transferler Nasri ve Arshavin yere yakin fines insanlari. Defans yetenekleri saglam omuz yiyince iki seksen yere serilmekten ibaret. Transfer cahili Besiktas bile devre arasinda Yusufla birlikte Ernst'i alirken Arsene hocaya "Arshavin'in yanindaki Ernst nerede?" diye sormaktan kendimi alamiyorum.

Transferde ikinci kil edici husus da guneydeki komsu Chelsea'nin har vurup harman savurdugu senelerde Arsenal'in mutevazilik takintisi, ustune de takimin dunya capindaki tek stari Henry'nin gonderilip, yerine isimsiz genclere yonelinmesi... Bu da kuzey Londra'daki taraftarlari azicik hakli olarak haset krizlerine soktu. Transfer konusu acikdikca Arsene'in burnunun dikine gitmesi de cabasi.

Ek olarak takimdaki genel disiplinsizlik ve de lider figur eksikligini ise artik tekrar tekrar dillendirmeye gerek yok zannimca...

Ayni serzenisleri Telegraph'tan Alan Smith'in soru cevap halinde yazdigi yazida gelen son soru "Sampiyonlar Ligi vizesi cikmazsa Arsene kovulur mu?". Smith'in cevabi "yavas", ama sonunda da ekliyor: Bu duzen bir sene daha giderse ne olur bilemeyiz. Evet, Arsenal onumuzdeki sene Sampiyonlar Ligi'ni haricten seyredip iceride de ayni direncsizlige devam ederse, dusunulemez durum gercek olur ve Arsenal yonetimi "Wenger'in arkasindayiz" aciklamasini yapar gibime geliyor.

2 Yorum:

aşkın dedi ki...

Yaptıklarına saygı duyuyorum ama tasvip etmiyorum.
Saygı duyuyorum çünkü çoluk çocukla yaptığının yarısını dünya üzerinde hiçbir takım çoluk çocukla yapamaz.
Tasvip etmiyorum çünkü bu bir takıntı.Hepsi takıntılı; Fergie - Jose - Rafa - Wenger.Saçma transferler, yıldız futbolcu oynatmama inadı, genç futbolcu takıntısı..
Gerekçe hiç de stad yapımının maliyeti değil.3 adamakıllı transfer yapsan 50 milyon euro bonservis verip o futbolculardan en az 3 yıl faydalanırsın, sözleşmesi biter yenilersin ve faydalanmaya devam edersin.
Bu maliyetten kaçınınca stad parasını çıkartmış olmuyorsun, aha Şampiyonlar Ligi de tehlikede artık.
Haşa ben otorite değilim ama ya değişmeli ya da bırakmalı.Böyle gitmez!

Othello dedi ki...

ferguson boyle dibe vurduktan sonra hep efsane takimlar yaratti. bakalim arsene'de ayni kabiliyet var mi.