3 Temmuz 2009 Cuma

Buyuk Teknik Adam Olmak


Futbol dunyasi cok firtinali bir ortam. 3 hafta once kral ilan edilen golculerle aradaki sure golsuz gecilirse bir anda papaz olunabiliyor. Buyuk teknik adamligin yolu kanimca bu firtinanin agir ruzgari altinda egilip bukulmeden dogruyu gorebilmekten geciyor. Yalniz bu yaklasimla herkesin ak dedigine kara diyen ekolun farkini kalin bir cizgiyle ayirmak gerek. Ferguson'un derdi Terim ya da Yanalvari bir sekilde dunyanin geri kalaniyla inatlasmak olsa en buyuk rakibi Mourinho'nun kalabalik defans ve hizli hucuma dayali taktiginin modern futboldaki avantajini kabul edip Manchester'a adapte etmezdi.

Geliyoruz Michael Owen'a. Kendisi dunyanin en buyuk golculerinden birisidir. 18 yasinda Arjantin filelerine biraktigi golu dunyada atabilecek aktif futbolcu sayisi bir elin parmagini gecmez. Onlardan birisi Kaka'nin Real Madrid'e transfer oldugu miktari hepimiz biliyoruz. En kotu sezonlarindan biri olarak sayilan gecen sezon bile Newcastle gollerinin %20'sini yazmistir ki bu bile o capsiz takima verebilecegini fazlasiyla verdiginin kanitidir.

Dunyanin en saygin yayin organlarindan Guardian'in bile Owen'i dilenci gibi karikaturize edecek kadar terbiyesizlestigi bir ortamda Sir Alex Ferguson herkesin agzinin ortasina samari yapistirmistir. Guardian'daki bir diger parodi de asagidaki resim. They're just not that into you filminin afisini Owen'a uyarlamislar. Asil parodi simdi kendileri oldu. Bu resmin iki baslik ustunde artik "Owen, Man U'da" haberi var.

Manchester United icin son derece dusuk riskli bir tranfer. Onumuzdeki uc sene boyunca Mehmet Topuz ve Mert Nobre, Michael Owen'dan daha fazla para kazanacaklar. Owen belli ki futbol oynamak istiyor. Dolayisiyla Liverpool taraftarinin hic gocunmasina gerek yok. Bu tranferi Emre-Fener transferinden farkli kilan nokta futbolun on planda olmasidir. Eminim ki eger Liverpool cagirsaydi Owen kosa kosa giderdi. Simdi buyuk ihtimal oturup Rafa'nin cuval dolusu para saydigi Kuyt benzeri abuk subuk bir adam izleyecekler.

Ferguson'a donerek yaziyi tamamlayalim. Kanimca batakliktaki altini cekip alip hakkini vermistir. Bu tranfer basarili olur ya da olamaz onemli degil, cunku bunu belirleyecek baska pek cok faktor var. Turkiye'den futbolcu degil diye yollanan Johnsen'i Manchester United gobegine koyan ve basarili olan bir adamin illa ki vardir bir bildigi.

2 Yorum:

Can Comertoglu dedi ki...

Johnsen'i gonderdigimizde 3-4 sene ust duzey top oynadi...

Ferguson, kendisine gonderilen DMC tabagini, Kleberson ile dondurerek, Turk adet ve orflerine cok ters bir hareket yapti...

Bizde tabak bos gonderilmez...

ura14 dedi ki...

owen transferi az risk cok potansiyel kavraminin gercek karsiligi su an. ferguson hakli gercekten. bir nevi boston celtics stephan marbury isbirligi gibi. aman sonu benzemesin yine de.
ayrica kuyt iyidir ya, o ifadesini gormek sahada yeter bence