25 Mart 2008 Salı

Ibrahim Altinsay'dan bir yorum...


Daha iki gun once yazmistim Bobo'nun kartiyla ilgili olan yorumumu. Bugun de Ibrahim Altinsay ile yapilmis bir roportaja denk geldim... Once alintilayalim,

Radikaldeki İBB-Beşiktaş maçı yazınızda hakemin Bobo'ya gösterdiği kırmızı kartı eleştirdiniz...

Eleştirdiğim şu. Hakemin o açıdan Bobo'nun yumruğunu görmesi mümkün değil. Televizyonun pilot kamerasından da basın tribününden de görülemez. Ekrem'in şeffaf olması gerek. Çünkü açıyı kapatıyor.

Pozisyonla ilgili sonra yayınlanan fotoğrafta görüldüğü gibi hakem o anda topa bakıyor. Zaten yerde kıvranan Ekrem'e bakıp kartını çekti. Pozisyonu cepheden gören yardımcı hakem ise oyunu sürdürüyordu. Tamam, Yardımcı Bobo'nun hareketini görmemiş olabilir. Ne var ki bütün bunlar hakem Sivriselvi'nin görmediği bir pozisyon hakkında süpheye dayanarak karar verdiği gerçeğini değiştrimiyor. Bu hukukla, adaletle bağdaşmaz. "Bu adamın tipini beğenmedim, suç işleyecek" diye adamı hapse atmaktan, idam etmekten ne farkı var bunun! Bir zamanlar Fenerbahçe yöneticisi Nihat Özdemir, İsmet Arzuman için "kendisi hakkında kuşkularımız var, onun için maçımıza istemiyoruz" diye resmi açıklama yapmıştı. Sonra o Arzuman'ın ilk yarıdaki Fener-Beşiktaş maçını nasıl yönettiğini gördük.

Ben hakem kararı hakkında uzun uzun spekülasyon yapmam. Ancak Sivriselvi'nin şüphe üzerine karar verdiği kesin. Medya da sandalyeye tekmeyi yapıştırıyor. Ekrandan ve tribünden pozisyonu ayna gibi görmüşler. Boks yorumcusu gibi "solla tuttu, sağla kroşeyi çaktı" diyenler mi ararsınız, Bobo'ya boksörlük kariyeri önerenler mi?

Eskiden idamlar halka açık yapılırdı. Hem insanların gözü korksun, hem de ipte sallananı görünce zavallı halk kendi haline şükretsin, rahatlasın diye. Kısacası, infaz seyretmeye düşkünüz. Kendi zaaflarımızı, "vurun abalıya" diyerek unutuyoruz. İşte olayın fotoğrafı burada. Ne yumruk var, ne de kroşe. Bobo eliyle Ekrem'in çenesine sarılmış. Ha, bu hareket de kırmızı kart gerektirir mi? Tartışılır ama bu ayrı konu. Bobo'nun sahadan çıkarkenki davranışları da ayrı konu. Olmayan bir yumruğa dayanılarak yapılmış bir infaz var ortada.
Devamini merak eden arkadaslar buradan buyrun.

0 Yorum: