1 Mart 2008 Cumartesi

Yedek Kaleci

3 buyuklerimizin bir suru konuda stratejik planlamadan bir haber olduklari asikar. En beceremedikleri islerden birisi de kaleci secimi. Kaleci dedigin adam 28-38 yas arasi ust duzey performans sergiler, sakatlik kart derdi de minimaldir. Peki o minimal olay gerceklesirse ne yapilir? Bunun cevabini bicak kemige dayaninca ariyoruz.

Serdar, Aykut gibi 26-27 yasindaki genc sayilabilecek adamlari yedek klubesinde oturtmak cinayettir. Hem bu adamlari en verimli caglarinda oynatmiyorsunuz hem de en stresli ve kirilma ani olacak maclarda kaleye gecip birden kahraman olmalarini bekliyorsunuz.

Cozum aslinda belli. Avrupa'da birinci kalecisi onumuzdeki en az 3-4 sene icin belli olan bazi buyuk takimlarin yedek kalecileri:
Real Madrid: Jerzy Dudek (34)
Barcelona: Manuel Pinto (32)
AC Milan: Zeljko Kalac (35)
Chelsea: Carlo Cuducini (34)

Formul basit. Hepsi kariyerli ve zamaninda buyuk maclar oynamis, lakin simdi emeklilige yaklasmis isimleri alirsiniz ve klubeye koyarsiniz. O zaman Milan gibi Arsenal deplasmanina bile kalecisiz giderken basiniz agrimaz. Genc kalecilerinizi de kiralik verirsiniz ki oynayip gelissinler. Besiktas'in Rustu ile bu sisteme gectigini sanmistim. Tarihi yanilgiymis.

0 Yorum: