6 Mayıs 2009 Çarşamba

Besili



Chelsea - Barcelona eslesmesinin ikinci perdesinin hakemi Tom Henning Øvrebø UEFA tarihinin en skandal yonetimlerinden birisini sergiledi. Boyle basiretsiz hakemlere Galatasaray - Antep macinda gulup geciyoruz ama Sampiyonlar Ligi yari finaline hic yakismadi. Malouda'ya faul caldigi pozisyon tartisilir bir fauldu. Ama faulse de ceza sahasinin 1m icerisindeydi. O pozisyona hem faul deyip hem de ceza sahasinin disina tasimasi macin geri kalaninda kovalayacagi eyyamlarin habercisiydi. Chelsea'nin penaltilarini, fizigi ile andirdigi hayvanin tren seyredisi gibi seyretti. Kisacasi macin agirligini gobeginin agirligi ile dengeleyemedi.

Barcelona'nin oyununa da, Roma'daki finalin potansiyeline de diyecek hic bir kelimem olamaz. Yine de eslesmenin kuskusuz galibi Hiddinkli Chelsea idi. Haklari yendi.

Bu adam bu gece altina iser.

2 Yorum:

sampi dedi ki...

Ince de degil, kalin kalin dogradi maci. Bu seviyede yuksek tempoda oynanan maclarin hakemi 25-30 yas bandinda olmali. Ordan oraya deli gibi kossam gordugum pozisyonu dudugu calana kadar unuturum. Eger hakem gelisimi futbolcu gelisimi gibi ciddiye alinirsa belki orta yasli gobekli kel hakemler istifa eder.

Oğuz Serdar dedi ki...

Chelsea'lilerin ayakta durmakta acizlik çekişlerini görebilmek için tribünde olsa da yeterliydi. İnce veya kalın bir şey arıyorsanız Abidal'in pozisyonu tek referanstır, zira Toure kaymak gibi topu sökerken Drogba çirkefine sarı kart göstermemesi hakemin asaletindendir aslında.