Gazetelerde arada bir haberler cikar; yapilan arastirmalarda cikolatanin mutluluk hissi uyandirdigi, x hastaligina karsi milyonda bir koruma ihtimali sagladigi bulundu vesaire diye... O cikolata diye bahsettikleri sey Milka ve turevleri degildir. Hatta "bitter" de denilen "siyah cikolatalar" da genelde tam anlamiyla cikolata kategorisine girmez. Nedeni de kakao aromali kati findik ezmesi olmalaridir. Bir urune tam anlamiyla cikolata denmesi icin kompozisyonunun en az %60 kakaodan olusmasi gerekir.
O kakao da cetrefilli malzemedir. En iyisini dunyanin sayili ureticileri kapatirlar ve cikolata yapip mucevher fiyatina ensesi kalin kesime kakalarlar (tatmak bendenize nasip olmadi. arastirmam icin bloga bagis yapin. maksat ilim irfan). Seri ureticilere kalan vasat kakao ise cikolatada %70 oranini buldugunda genelde kasikla Nescafe yiyormus hissi uyandirmaya baslar. Mevzubahis ezberi bozan marka Ingiliz Green & Black's. Agizda eriyen tad dediklerinden. Ureticinin dedigine gore sirlari kakao yagi dedikleri malzemedeymis. Damakta muthis bir meyve tadi birakiyor. Goruldugu noktada tuketilmesi caizdir.
17 Mayıs 2009 Pazar
Green & Black's 70%
Labels: Cikolata, Green and Black's
Yazar: Othello at 00:03
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 Yorum:
Yorum Gönder