10 Ağustos 2009 Pazartesi

Haftasonu (yine yeni yeniden)


Sezon acildi... Haftasonu postlari da tekrar aramizda (aramiz?)...

Haftasonunun startini Cuma gunu verdik... Is yerinde, hatta cok da isimin oldugu bir gunde, Besiktas'im yeni sezonun acilis macinda sahadaydi... Hangi mantikla yapildigi anlasilamayan Olimpiyat Stadi yine bombostu... Hani Besiktas'in seyircisi en iyisiydi? 80 bin kisilik stadi dolduramamak nedir arkadasim? Hos iyi ki doldurmamislar... Keyifli basladi aslinda Besiktas. Ilk 30 dakika da adam gibi top oynadilar... Nobre efendi adam, 2.750 cok gelmis olacak ki, her topa atliyordu; "hakediyorum" diyebilmek icin. Gol de geldi aslinda, ama en sevdigim topculardan Ibrahim Akin'in tek basina attigi golden sonra bitti mac... Tello'ya penalti var diyorlar... Yahu ligin ilk haftasi daha, adam gibi top oynayalim once... Giden 2 puan aranir mi? Aranir... Sezon basi puani ile sezon sonu puani bir sayiliyor... Besiktas'in kadrosu iyi ama Teknik Direktoru ve yonetiminde cok buyuk problemler var... Devre arasini goremez Mustafa hoca... Hayirlisi da bu... Yaninda yonetimi de goturmeleri dilegilyle... (Batugol kalsin Demiroren gitsin?)

Ikinci gunun maci bence haftanin da en guzel maciydi... Trabzon Sivas'a konuk oluyor; blogun diger yazari futbolu bilmediginden "Trabzon iyi takim" lafima "Umut disinda futbolculari yok" diye karsilik veriyordu. Benim icin Umut o takimin en zayif halkasi... Gokhan Unal dondugunde ve Gabric takima katildiginda, ancak sonradan oyuna girer... Cale iyi oyuncu, Selcuk muthis, Ceyhun'un da kumasi iyi... Sivas'in durumu ise tam aksi istikamette... Cok kotu bir takim. Gecen seneki uyum gitmis, yerine sacma sapan kararlar veren, ne yaptigini bilmeyen 11 adam gelmis... Kamanan disindaki topcularinda mac cevirebilecek yetenek yok; takim oyununu da oturtamadiklarinda sanslari cok azaliyor. Bulent'e zaten kani isinan kimse yoktur... Shaktar'a elenecekler... Mactan akilda kalanlar, Ceyhun'un sutlari, ve Trabzon'un oyunuydu... Hakettiler... (Baris Memis vardi, noldu?)

Ucuncu gunun maclari bir onceki gune gore cok kotuydu... Gaziantepspor tas gibi takim. Julio tam bir Anadolu topcusu, tek basina mac cevireceklerden... Galatasaray'a attigi gol muazzam... Galatasaray'in ileri 4'lusu cok is yapacak dediler... Simdilik gozuken uyum sorununun asilamadigi... Keita'dan umudum yok... Rijkaard Elano forma girdigi zaman forvet arkasini Kewell - Elano - Arda olarak kuracaktir. Keita ve Nonda iyi yedekler - ama ancak o kadar... Yalniz Galatasaray'in kalan 6 oyuncusu henuz istenilen duzeyde degil... Linderoth sakatlanmis, Topal da daha hazir degil... Cok supriz maglubiyetler alabilirler... 3 atip 4 yiyebilirler... Gaziantep maci alabilecek bir oyun oynadi ama Galatasaray yakaladigini atti... Rijkaard buyuk sans Cimbom icin, bunu kullanmalari lazim.

Fenerbahce ise bambaska... Geleni gideni bol... Ama takim nasil oluyorsa ayni takim. Daha cok pas yapiyorlar, evet, ama zaten bu Aragones'in oturtmak istedigi sistemdi... Aldiklari Brezilyalilar henuz takima uyum saglayamamislar... En buyuk transferleri tartismasiz bir sekilde Guiza... Daum gelince "pivot santrafor"un cok gol atmasi beklenen sonuc zaten... Alex yine istedigi ozgurluge kavusmus... 100'den fazla golu, 90'dan fazla asisti aynen bu sistemde yapti... Yine is yapar. Mehmet Topuz transferi yanlis diyenlerin hakli cikmasi cok ilginc. Ozer bu takimda oynar, ama topu ayagina isteyen Topuz'un Fener'de isi zor... Deivid'i kesebilir mi? Bence kesemez. Maca gelince... Tadsiz tuzsuzdu... Lambalar bile isyan etti... Kesintiden sonrasini da izlemedim zaten... Cumartesi aksamindan kalmaydim (o da baska bir postun konusu aslinda) - kafayi vurup yatmayi tercih ettim... Bu sene Fener pimi cekilmis el bombasi; elde de patlayabilir, dusmani da patlatabilir...

Turkcell super lig... Hosgeldin.

2 Yorum:

SINO dedi ki...

Güiza için pivot santrafor tabirini kullanan biri olarak blogdasin için "futbolu bilmiyor" demen ironik olmuş hocam

Can Comertoglu dedi ki...

Eyvallah :)