12 Ocak 2009 Pazartesi

Iki Sene Oncesi

http://yenisafak.com.tr/Spor/?t=17.01.2007&i=24896

Bugün forma yarın Hamit

İki başkan önceki gece geç saatlere kadar gurbetçi futbolcunun transferini görüştü. Canaydın'a Hamit'in formasını hediye eden Rehberg, “Hamit'i şimdi veremeyiz” diye konuştu

Bugün forma yarın Hamit
(Anlatilmaz yasanir bir fotograf. Cizgili gomlekli, gobekli amcam kim? En sagdaki abimiz hiphop dans figuru mu sergiliyor?)

Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın ile Schalke 04 Kulübü Başkanı Gerhard Rehberg önceki gece geç saatlere kadar Hamit Altıntop'un transferini görüştü. Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'ün davetlisi olarak İstanbul'a gelen Schalke Başkanı Gerhard Rehberg ile Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın, Büyükçekmece Kaya Ramadan Oteli'nde bir araya geldi. Toplantıda Hamit'in transferi ile birlikte, Galatasaray Kulübü'nün Seyranteye'ye yapacağı stat inşaatı ve gelecek yıl Schalke Kulübü ile Bolu'da ortak kamp yapılması konuları gündeme geldi. Canaydın, İstanbul'daki ikinci görüşmede, Schalke Başkanı'nından Hamit'i resmen istedi. Rehberg, Hamit'i şimdi bırakamayacaklarını söyleyip, gurbetçi futbolcunun sözleşmesinin sezon sonunda biteceğini, ayrılmak istemesi halinde Galatasaray'a gitmesi için elinden gelen çabayı sarfedeceğinin sözünü verdi.

CANAYDIN UMUTLU

Toplantı çıkışı açıklama yapan Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın yaptıkları görüşmeler sonucunda, “Hamit Altıntop'un sözleşmesi sürdüğü için şu an itibariyle devre arasında Galatasaray'a gelmesi söz konusu değil. Rehberg bize Hamit'in formasını getirerek bir jest yaptı. Ancak söz verdiği gibi Hamit bir aksilik olmadığı taktirde sezon sonunda Galatasaray'da olacak. Ayrıca Türkiye'de de Galatasataray'dan başka hiçbir kulüpte oynamayacak” dedi. Yıllardır Galatasaray'ın en büyük hayali olan Seyrantepe projesinin artık hayata geçmek üzere olduğunu belirten Canaydın, “Başkan Rehberg ile görüşmelerimiz sırasında ki en önemli konu Seyrantepe'ye yapacağımız stadyumdu. Model olarak Schalke'nin stadı “ARENA” yı örnek aldık. Neler yapmamız gerektiğini Rehberg'den alıyoruz. En kısa zamanda camiamızın büyük sabırla beklediği Galatasarayımıza yakışır stadyumu Seyrantepe'ye yapacağız” diye konuştu.

Kaya Otelleri sponsor olacak

Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın, Hamit zirvesinde gurbetçi futbolcunun transferi için gerekli olan finansman desteğini de buldu. Canaydın toplantıya ev sahipliği yapan Kaya Ramada Oteli'nin sahibi Burhanettin Kaya'yı, Hamit'in transferinde sponsor olma konusunda ikna etti. Kaya Otelleri'nin sahibi Burhanettin Kaya ile ayrıca Galatasaray ve Schalke kulüplerinin gelecek yaz Bolu'da yapmayı planladıkları ortak kampın masraflarını üstlenmeyi kabul etti. Schalke Başkanı Rehberg her yönden çok yararlı geçen toplantı öncesinde Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın'a Hamit'in formasını hediye etti.

Servet de Zenitli oluyor

Sivasspor'un milli futbolcusu Servet Çetin'i Rusya'nın Saint Petersburg kentinin Zenit takımının resmen istediği bildirildi. Teknik Direktör Bülent Uygun, Galatasaray'ın da peşinde olduğu futbolcuları Servet Çetin'i, Fatih Tekke'nin forma giydiği Rusya'nın Saint Petersburg kentinin Zenit takımının resmen istediğini, iki kulüp arasında görüşmelerin sürdüğünü açıkladı. Servet, Zenit'le anlaşırsa Fatih Tekke ve CSKA Moskova'ya transfer olan Caner Erkin'den sonra Rusya Birinci Ligi'nde top koşturan üçüncü Türk futbolcu olacak. Bu arada Sivasspor iki sezondur kadrolarında yer alan Dos Santor Anderson'u, Çaykur Rizespor'a verdi.

17.01.2007

0 Yorum: