12 Nisan 2008 Cumartesi

Sir Alex Ferguson

Bu adami dunyanin en iyi teknik direktoru olarak gosterir misiniz? Ya da en azindan ilk 5 teknik adam arasinda adini anmayacak var midir?
Farkli bir acidan bakalim. Bu arkadas dunyanin en zengin klubune 22 senedir kayitsiz sartsiz hukmetmesine ragmen Sampiyonlar Klupler Kupasi'ni bir kez son dakika golu ile kazandi. O da 9 sene once.
Simdi onumuzdeki iki sene Zico Sampiyonlar Ligi'nde gruptan cikamaz hatta lige kalamazsa Fenerbahce'nin basinda tutunabilir mi? Tamam da Fener'in dune kadar Avrupa'da eti, budu neydi ki, bir anda ceyrek finale tekrar getiremeyen hoca basarisiz sayilsin?
Teknik adama cok mu onem veriyoruz acaba? Misal Galatasaray gerekli psikolojik motivasyonu saglayip belli bir oyun felsefesini benimsedikten sonra teknik direktorsuz de gayet iyi oynuyor, o nedenle merak ettim.

1 Yorum:

muhder dedi ki...

bu adam manuda eplde neler yapmış ona da bakmak lazım. önüne para saçılan nice adamlar eplde neler yapmış sonra ona da bakmak lazım. gs örneği ilginç olmuş çünkü orada kalli tartışılır. kallinin katkısının tartışılabilir olması bu yoruma sebeptir.eğer ki onun katkısı az idiyse şu anki kenar yönetime çok iyi demek diğer tdlere haksızlık olur. kaldı ki capello denen adamın gittiği her takımı şampiyon yapması teknik direktörlüğün abartılmasına sebeptir. ya da ziconun geldiği ilk zamanlarla bu zamanlarının karşılaştırılması da teknik direktörlüğün önemini gösterir.o takımın başında zico olmasa kaç derbiden galip gelebilirdik merak ediyorum halen.verdiği motivasyon, geçmişinden gelen tecrübe vs vs. oyuna müdahale edilmesi gerektiği zamanlarda kenar yönetimin ne yapacağı önemlidir. gs kenar yönetimi en ciddi sınavını fb maçında verecektir bence. aynı zamanda gsnin devam eden bir maratonun sonlarına doğru takımı aldığını unutmayalım. bir takımı sıfırdan almalarıyla böyle olacağını tahmin etmiyorum.