16 Ocak 2008 Çarşamba

"Beam me up, Scotty!"* Diarra

Avrupa futbolunda uc tane defansif ortasaha (DMC) Diarra var ve surekli bir yerlere transfer oluyorlar. Bilmeyen adam, kendini Fransa, Ispanya Ingiltere arasinda isinlayan tek bir Diarra var zanneder.

Karisikligi kaldirmak icin boy sirasina dizelim su koftehorlari...


Alou "Seferi" Diarra - Bordeaux (1.90m):

Butun Diarra'lar icinde en cok gezeni ve de Turk futbolseverlerin en yakindan tanidigi Alou Diarra'dir. Halihazirdaki portfoyunde Bayern Munih, Liverpool, Lyon ve Bordeaux olan 81 dogumlu delikanli ile Galatasaray 2006 yazinda bayagi ilgilenmisti. Lyon kendi Diarra'sini Real Madrid'e satip, orta sahasindaki boslugu bu Diarra bollugunda gidip bizim Alou Diarra'mizla kapatinca, kendisini Super Lig cimlerinde gorme hayalimiz muhtemelen futbol hayatinin son baharina kadar ertelenmis oldu. Nitekim gecen sene Lyon'da cok bir varlik gosteremeyip Bordeaux'a transfer olmus olsa da, su anki formunu devam ettirirse kendisini Euro 2008'de Fransa kadrosunda izleyecegiz.


Mahamadou "Iyi" Diarra - Real Madrid (1.83m):
Kanimca en meshur ve iyi Diarra budur. 81 dogumlu Mali vatandasi oyuncu son 5 sezondur oynadigi liglerde (4 x Fransa + 1 Ispanya) sampiyonluktan baska sonuc bilmiyor o da ayri. Capello'nun kuyusunu kazan defansif sistemin gozbebegi idi. Sonra Capello ile paralel gozden dustu. Simdilerde tekrardan takimda kendine yer edinmekte. Sezon sonu Inter'in alisveris listesindeymis deniyor. Ayrica DHA muhabirinin birine Adnan Polat, "biz alacaktik ama Real Madrid kapti" diyerek Galatasaray taraftarinin %80'ini kefalleme basarisi gostermistir ya da kendisi de kefallenmistir bilemem. 2006'da Real Madrid'in 26 milyon euro verdigini hatirlatalim da ayaklar yere bassin.


Lassana "Mini" Diarra - Portsmouth (1.73m):
Arsenal'den Portsmouth'a bugun itibariyle transfer olarak bu yaziya vesile olan Lassana'nin en buyuk basarisi da muhtemelen budur. Chelse'de basari ile koltuk isittiktan sonra geldigi Arsenal'de sirtina gecirilen Ljungberg'in 8 numarasi altinda ezildigi yetmezmis gibi Arsene reis kendisine "joker" oyuncu demistir ki joker oyuncu demek genelde "seni ilk onbirde oynatmayacam"in kibarcasidir. Tuyoyu alan Lassana nitekim pilini pirtini Portsmouth'a tasidi. Iyi de etti. Lassana'yi, bes yas buyuk Alou abisiyle Euro 2008 Fransa kadrosunda seyrederiz gibime geliyor.

Butun bu Mali uyruklu cigerler yetmezmis gibi bir de Lecce'de oynayan Drissa Diarra var. O konuya hic girmiyoruz. Kendisine basarili bir stoperlik hayati diliyoruz. Italya'nin topugundaki Lecce'de havalar guzeldir. Umariz keyfine bakar, unlenmeye falan kalkmaz bizim kafalar da rahat eder.

(*) Isinla beni Skati.


Yakinda: Forvet Koneler ve Afrikaliar'in dehset veren isim yaraticiligi.

1 Yorum:

Can Comertoglu dedi ki...

Bomba gibi geldin birader... Hosgeldin.