15 Ocak 2008 Salı

Brondby: Son Sampiyon

Magripli hatirlatti bu hadiseyi, benim aklimdan tumuyle cikmisken...

CL'ye rakip olarak kuruldugunda yil 2004'tu. Yillardir "yasanilacak en guzel ulkeler" siralamasinda ilk 5'e oynayan Iskandinavlar huzursuzlanmis olacak ki; kendi sampiyonlar liglerini kurup, Danimarka, Isvec ve Norvec liglerinin en iyi 4 takimini bir araya getirip kendi caplarinda sezon sonu turnuvalari yapmaya baslamislardi.

Adi Royal League olan turnuvanin, ilk iki senesinde FC Copenaghen'in bariz ustunlugu varken - gorunuse bakilirsa - son sampiyonu Brondby.

Netekim, ligin kuruculari finansal gerekceleri bahane ederek 2007-08 sezonunda Royal League'nin yapilmayacagini acikladi. Hos, kuruldugu gunden beri elestirilen, takimlarin yedekleriyle ciktigi bu ligin kaybinin Avrupa futboluna etkisi olmayacak gibi...

4 Yorum:

Othello dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Othello dedi ki...

Bayraginda + bulunan ulkeler ligi bence cl'ye rakip olark kurulmadi. Sadece biz cl'de siviyoruz, bari ek gelirimiz olsun diye kuruldu.

Bu arada bu Iskandinav'lar ulke gorunumlu Alman sehri Danimarka'yi kendilerinden sayip Iskandinavya'nin 1/3'u olan Finlandiya'yi surekli dislarlar. Royal League de aynen o felsefede nitekim. Oh oldu.

Can Comertoglu dedi ki...

Danimarka diyip gecme, Fener'in rakibi Faroe Islands ve gereksiz su parcasi Greenland katakulliler sonucu kendilerinin...

3 kupayi kaldiran da Danimarkali'lar... Daha ne yapsinlar?

(Ha, oh olsun, o ayri...)

Othello dedi ki...

Finlandiya bizim samanist din kardesimizdir. Yanindayiz. Adamim Mika Hakkinen.