22 Ocak 2008 Salı

Bu Maca Dikkat


Manchester United alip yurudugunden adina tanim ugruna derbi denilen United-City maci bu sefer gergin bir ortamda oynanacak. Nedeni mac tarihinin United takiminin 10 oyuncusunu birden kaybettigi Munih Hava Faciasi'nin 50. yildonumune denk gelecek olmasi.

Beklenen nedir? Mactan once, oyuncular santra etrafinda saygi durusunda bulunur. Taraftarlar saha kenarina cicek atar. Hayatini kaybeden ustalara gereken saygi yakisikli bir sekilde gosterilir.

Isin asil yuzu oyle degil maalesef. City taraftari "birkac kendini bilmez", gecen haftaki mac esnasinda "Golden Jubilee'ye hep beraber gidiyoruz" seklinde sarki soylemis. Golden Jubilee kutlu bir olayin 50. yildonumunu anmak icin kullanilan bir terim. Bazi beyaz Turkler'in evliliklerinin 50. yilini altin sene olarak adlandirip, nikah tazelemesi ve saire hep bu terimin kulturumuze difuzyonlari...

Simdi bu sarkiyi soyleyen adamlarin, Old Trafford'da deplasmana gidecek apaci tayfasindan olmasi son derece muhtemel. Kafalardaki soru isareti ise bu adamlarin saygi durusunun icine sicacak kadar densiz olup olmadiklari.

Hafta basinda City yonetimi, United ve FA'e mektup gonderdi. Getirdikleri oneri, saygi durusu yerine toplu alkis yapilsin, bagiran cagiranin sesi gumburtuye gitsin, kimsenin de basi agrimasindi.

Turkiye'de hic cenaze kortejine katilmadigi belli olan United yonetimi bu oneriyi "alkislayarak anma toreni mi olur lan?" diye kesin bir dille reddetti. Yani 6 Subattaki derbide saygi durusu yapilacak.

Bence Old Trafford guvenligi, yukaridaki turuncu adam yerine 50 tane bapcum diker, City taraftari da kuzu gibi oturur.

Yalniz rating ugruna medya olayi simdiden fisteklemeye basladi. O yuzden yakin takip etmekte fayda var.

0 Yorum: