11 Ocak 2008 Cuma

Lemi demisken...

Magripli ile konusurken aklima geldi Lemi Celik...

Hitap yetenegini begenen bir taraftarin kendisine "Basbakan olacak adamsin vallahi" demesiyle lakabi basbakan kalan Lemi 2004 yilinda jubilesini yapmisti (maci 10. dakikada terkeden Lemi'nin yerine giren oyuncu Ibrahim Yattara idi...)

Kendisi hakkinda ufak bir arastirma yaparken, karsima bordomavi.net'te cikan Ozkan Sumer'le olan diyaloglari keyifli...

Yıllar evvel bir maçta trabzonspor yol tarafında ki kaleye atak yapıyordu, taç atışı kazandı takım. Dolayısıyla atışı başbakan kullanacak. Fakat başbakan topu kime atacağına karar veremiyordu. Süre uzayınca özkan hoca dayanamaz yerinden kalkar ve başbakan'a:

-Oğlum lemi, karıştırma mavililer bizden mavililer, der."

"Tesislerdeki bir idman maçında as takım atağa kalkmış, lemi sağdan gidiyor. Bütün forvet tam yerini almış sağdan gelecek ortayı beklerken, başbakan lemi topu rakibe kaptırır ve atak biter.
Ozkan hoca oyunu durdurur ve sinirli bir şekilde:

- Oğlum lemi, hadi sen topla oynaya oynaya geldin, tamam bir sey demedik... eki bu adamlara yazık değil mi? Koştular geldiler lemi orta yapacak diye. oğlum ne diye koşturuyorsun arkadaşlarını boş yere? Senin bizim takıma kastın mı var?

Bir baska keyifli olayi da es gecmeyelim...

2005 yilinda Trabzonspor'un oyuncu izleme komitesinde yer alan Lemi'ye Brezilya'dan oyuncu secme gorevi verilir. Lemi dondugunde raporunu yonetime sunar. Raporda on plana cikan tek isim vardir: o senenin sonunda Real Madrid'e transferi kesinlesmis olan Robinho...

Not: Zamaninda Selim Soydan ve Sadan Kalkavan'in Ispanya'ya oyuncu izlemeye gidip de, donuste havalimaninda "Figo'yu begendik" aciklamasi yapmasindan sonra ikinci gelir herhalde bu olay. Hos en azindan Robinho 30 yasini devirmis, Barcelona'da oynayan bir sag acik degildi...

0 Yorum: