11 Ocak 2008 Cuma

Iyi yerde tanidigin olacak...

Torpil sadece Turkiye'de islemiyormus meger. Disiplinli olusuyla taninan Alman milletinde bile emir demiri kesiyor...

Kariyerine diyecek soz yok Jurgen Klinsmann'in. Ciktigi 514 macta 232 gol bulabilmis bir oyuncudan bahsediyoruz. Dort ust duzey ligde oynamis, milli takimda 108 mac yapabilmis bir adamdi Jurgen.

2004'te Alman Milli Takiminin basina gectiginde antrenorluk tecrubesi yoktu; ama. 2006 Dunya kupasinda yari final oynattigi Almanya'da tekrar populer olmus; en buyuk kritikleri bile etkilemeyi basarmisti. Ancak 2006'da "Amerika'da yasayan ailemle daha cok vakit gecirmek istiyorum" diyerek birakti gorevini. (Belirtmek lazim, kendisinin yardimciligini yapan eski Fenerbahce teknik direktoru Joachim Low, halen Alman Milli Takim antrenoru).

Bugun gelen haberlere gore ise Jurgen artik Bayern'in teknik direktoru. Kendisine 2006'dan beri hayran olan Kaiser'in israrlariyla baslamis gorevine... Biz Zico Fener'e sadece Japon Milli Takimi tecrubesiyle geliyor diye cemkirirken; adamlar once milli takimi, sonra da Bayern'i teslim ettiler kendisine...

Ha bir de ilginc not Jurgen hakkinda...

Futbolu 98'de biraktiktan sonra California'da yasamaya baslayan Jurgen, 2003'te Jay Goppingen takma adi altinda Orange County Blue Star adli yari-profesyonel Amerikan takiminda 8 maca cikip 5 gol atarak takiminin play-offlara kalmasinda rol oynamis. Goppingen ismi ise dogdugu sehirden geliyor... Ilginc adam vesselam.

0 Yorum: