3 Nisan 2008 Perşembe

Adnan Polat ve Elestiriler



Kale Arkasi blogunun arada bir bahsi geciyor. Gecenlerde Adnan Polat hakkinda yayinladiklari bir posta, yorum getirmistim. Yorumuma gayet tatmin edici bir cevap gelmis. Oncelikle tesekkur edelim. Capsiz yonetici diyip gecmektense bazi gercekleri gozler onune serip tartismak Galatasaray adina en azindan taraftar bilinci acisindan cok daha faydali olacaktir.
Adnan Polat'in transfer karnesi cok ic acici degil. Buna ragmen taraftarlarin her zaman icin cok sevdigi bir yonetici oldu. Nedeni bana gore psikolojik savasi cok iyi becermesi. Rakibin sinirleriyle oynamayi ve kendi camiasina pozitif enerji yuklemeyi ondan iyi yapan bir tek Faruk Suren'i izledim. Transfere geri donersek Mapeza ornegin Turkiye'ye gelmis ilk on liberodur, Hollmann ise kim ne derse desin Galatasaray'i Avrupa'nin ilk sekizine (yani Fenerbahce'nin bugun geldigi konuma) Premier Lig sampiyonunu eleyerek tasidi. Yani Galatasaray'i o kadar da geri goturmus olmasi imkansiz. Saftig ve Kuzmanovski'nin ise donemde aniden patlak veren ekonomik krizin yol actigi bir kuculme politikasinin sonucu oldugu bazi cevrelerce soyleniyor. Hatta Laudrup'un onsozlesmesi iptal edilmis.
Bulent Tulun'un televizyondaki son rezil tavirlarini gordukten sonra Polat'in adami olarak lanse edilen Adnan Sezgin'i kesinlikle destekliyorum. Ekmegini yillardir futboldan kazanan kurt bir yonetici. Butrageno'nun ayagina gidip hazirolda beklemekten daha kapsamli transfer yetenekleri oldugunu tahmin ediyorum.
Son olarak unutmayalim ki Polat, Galatasaray tarihinde esi benzeri olmayan bir yikimi gerceklestirmis olan Ozhan Canaydin'i koltugundan etmeyi basarabilmis tek insan. Ozhan Canaydin'in Adnan Polat'a destek vermesi tamamen sanki kendi isaret etmis gibi gozukmek icin yaptigi, alti senedir izlemekten usandigimiz entrikalarinin son kursunudur.
Ozhan Canaydin'in alti senede gormedigi elestiri ve sorgulamayi Adnan Polat'in iki haftada yemesi kendi acimdan cok cok dusundurucu. Adnan Polat hayrani degilim. Isterdim ki Yigit Sardan, Adnan Ozturk gibi piril piril yeni bir yuz Galatasaray'in basina gecsin ve restorasyon donemine yepyeni insanlar onderlik etsin, ama buna da sukur. Ozhan Canaydin artik yok. Hele bir bekleyelim yeni yonetim ic dinamiklerini oturtsun. Gordugumuz hatalari elestirmek icin cok vaktimiz olacak.

1 Yorum:

Mehmet Çelik dedi ki...

Tesekkurler kardes. Iyi de Polat koltuktan etmedi ki Canaydın'ı. O devam etmek istemediği için Polat oturabildi o koltuğa. Bülent Tulun hakında yazdıkların tamam dogru ama, bu Sezgin'i iyi yapmaz ki. "Biz yetistiriyoruz ama oyuncular A takımda sans bulamıyor" dedikten bir gün sonra işine son verilmedi Zafer Hoca'nın Adnan Sezgin tarafından...