17 Ocak 2008 Perşembe

Afrika Ulusar Kupasi'na Iklimsel Cemkiri

Avrupali takimlarin her iki senede bir tekrarlayan kis kabusu bu pazar resmi olarak Gana - Gine maciyla nihayet start aliyor. Kolaya kacip "EPL ve Ligue 1'den toplam 80 oyuncu gitmis oha" diye yazip birakmak kupanin abesligini gozler onune sermek acisindan yeterli bir arguman olsa da; biz olaya farkli bir acidan bakalim.
Gecen gun "kupayi yaz aylarinda oynayip ölsün mu bu futbolcular?" diye ilginc bir yorum okudum. Bu sene neredeyse tam Ekvator uzerine oynanacak kupa icin tabii ki sacma bir lafti. Oyleyse diger ulkeler icin gecerligi var mi ona bakalim.

Kuzey, Orta ve Guney Afrika'dan keyfe keder uc sehir begendim. Iklimleri asagidaki gibi:

Kahire (Misir):


Accra (Gana):



Johannesburg (Guney Afrika):



Yorum sizin ama Misir disina bakacak olursak, bu kupanin en mantikli zamani yagmurun az serinligin bol oldugu Agustos ayidir. Kim bilir belki de Afrika Kupasi'ni bes kere muzesine goturerek bir nevi lokal Brezilya olan Misir (ki su anki milli kadrodan sadece dort topcu UEFA liglerinde top tepmekte) Avrupa'ya artistlik yapiyordur.

2 Yorum:

Can Comertoglu dedi ki...

Abi, bir yandan da, sunu dusunmek lazim... Kuzey Afrika'li arkadaslar, turnuvanin kendi ulkelerinde yapilmasini isteyeceklerdir. Misir, Fas, Tunus, Cezayir gibi ulkeler kolay kolay birakmazlar bu isin pesini.

Turnuvanin formati ancak UEFA'dan cok ciddi bir tehditle degisir. Yoksa pek bir sey olmaz.

Othello dedi ki...

Tamam da kis aylarinda oynayinca, senin Drogbalar, Etoolar, Appiahlar kiclarina takmadiklrindan Ahmed Hassan MVP oluveriyor. Yani bildigin potansiyelinin altinda bir hadise. Menecerler icin de oyuncular icin de buyuk zul.