18 Şubat 2009 Çarşamba

Benim de Söyleyeceklerim Var (Holigan versiyon)

Genoa taraftarı Gabriele Amato'yu biliyoruz. Civar bloglardaki Amato'ya karşı bol sempati akan postları anlasam da desteklemiyorum. Takımı ters sonuç aldı diye rakip takımın otobüsün tekerine girişen insan benim gözümde bu seneki Darwin ödüllerinin ciddi adaylarındandır. Gabriele aslında bahane. Madem başına gelmiş böyle bir olay. Bize acil şifa dilemek düşer. Benim asıl gelmek istediğim nokta bu gibi holiganizm ile ilişikli meselelerde takım, dil, ırk ayırmaksızın sempati beslenmesini dikte eden mahalle baskısı.


Sanane ulan hapisanedeki Fransız holigandan. Bu gibi durumlarda yapılan en net duygu sömürüsü de "Hepimiz taraftarız. Herkesin başına gelebilir"dir. Gelmez kardeşim. Polis dünyadaki en saygıdeğer müessese olmasa da sınırlarını bilerek davranırsan en fazla iki gaz iki de cop yer, ama büyük ihtimalle akşam rahat yatağında uyursun. Ha diyelim gökten zarlar 7-7 geldi ve başımıza ters bir iş açıldı. Eminim ki hapisaneye girerken en son düşüneceğim şey Antu'daki bir veledin destek mesajıdır. Liberte pour Santos'u falan geçiniz delikanlı adam "Free Mitnick" diye bağırır.

Mitnick Reis

Alakasız not: Malum Denizli maçından sonra Bağdat Caddesi'nde taksiye kafa atan bir insan vardı. Hazır YouTube açılmışken bir vatandaş paylaşsın lütfen.

1 Yorum:

muhder dedi ki...

yalnız Fenerbahçe taraftarı için hapishanede yatan fransız taraftar sıradan bir fransa vatandaşı değildir. kendisi inönü deplasmanında Fener tribününde yerini alarak Fener kaşkolu sallamış adamdır. çok umrunda olmayabilir bu verilen destek ama bazı değerler vardır gönüllerde yer edinen. günü gelir bu değerler anlam kazanır. olur da sizin de tribünde omuz omuza verdiğiniz birileri varsa, bir gün hapishaneye düşerseniz herhangi bir velet omuzdaşınızdan gelecek destek sizi güçlendirecektir.