5 Şubat 2009 Perşembe

KA Ozel: 2006 U19 Milli Takimi - 3. Bolum


Orta saha ile devam edelim...

Serdar Ozkan (Besiktas) Daha universite yillarimda, bu cocugun antremanlarini izleyip "PAFta Serdar diye bir cocuk var; super topcu olacak" diye etrafimdakilere soyluyordum (ikinci bir isim olarak Umit Aydin'i veriyor, onda yaniliyordum). Buyudu, "super" olmasa da "iyi" topcu oldu. Bu aralar pek bir celimsiz gibi gelse de, Antalyaspor'a kupada attigi golle kumasinin iyi oldugunu bir kez daha hatirlatti. Birazcik guclenirse Super Lig'de daha uzun seneler oynar. Avrupa... Bilemedim.

Enis Kahraman (Trabzonspor) Trabzonspor alt yapisindan yetisti, A takimda kendine yer bulamadan once Akcaabat Sebatspor'a; ardindan da Alanyaspor'a kiralandi. Bu sezon 2 golu var; ama kariyerine bakilirsa 87 dogumlu Enis'in TSL'de oynamasi bayagi zor...

Gurhan Gursoy (Fenerbahce) 2004'te Adanaspor'dan transfer edildiginde henuz 17 yasindaydi. Bir donem genc milli takimin yarisini toplayan Fenerbahce'nin en cok gelecek vaadeden topcularindan biriydi. Sivasspor'da kiralik gecirdigi yillarin ardindan Fenerbahce'ye dondu. Fizigi cok guclu olmasa da, teknigi ile bir cok acigini kapatabilen, kumasi iyi bir topcu. Bu sene Fenerbahce formasiyla sadece 3 maca cikmis olsa da, ilerde iyi bir ilk 18 oyuncusu olur.

Mehmet Guven (Galatasaray) Adasi Topal cok daha on planda olsa da, Mehmet Guven'in Galatasaray'da sikca forma giyememesinin tek nedeni orta sahadaki bolluk. Mehmet Topal, Baris ve Ayhan'dan firsat buldukca gorduklerimize bakarsak bayagi iyi bir futbolcu olacak kapasiteye sahip. O kalitesini sahaya yansitmayi basarirsa onumuzdeki senelerde ismi sikca gecmeye baslar - aksi halde Anadolu'da muadili pek bol...

Aydin Yilmaz (Galatasaray) U19 yillarinda da saci uzun muydu hatirlamiyorum, lakin benim begendigim tur "hizli ve teknik" futbolcunun taniminda kullanilacak kadar hizli; bir o kadar da teknik. Uzaktan sutlari da isabetli olan Aydin'in tek handikapi, bu sene bolgesinde Arda ve Kewell'in bayagi iyi maclar cikarmasi. Avrupa'da herhangi bir kulupte oynayabilecek altyapiya sahip; tek dezavantaji devamliliginin olmamasi ve halen "ciliz" diye tabir edilebilecek bir fizige sahip olmasi. Adimlarini duzgun atarsa "Tuncay'in top oynamayi bileni" kivamina yaklasir.

Cafercan Aksu (Galatasaray) Galatasaray'in formasini terleten "xCan"larin Cafer olani... Galatasaray formasiyla bir elin parmaklariyla sayilacak kadar maca cikmasina ragmen, kiralik gittigi IBB, Orduspor ve Gaziantep Belediyespor'da (hani Besiktas'in kupadaki grubunda olan takim) iyi bir oyuncu oldugunu gosterdi. Umit milli takimin gediklisi, Galatasaray PAF takiminin onemli urunlerinden biri. Yasitlari Arda ve Serdar Ozkan kadar olmasa da, Galatasaray'a dondugunde kadroya girebilecek kapasitede bir oyuncu.

Baris Atas (Diyarbakirspor) 2005'te Diyarbakirsporla 5 yillik sozlesme imzaladiginda "yorenin cocugu, gelecek vaadediyor" gaziyla bayagi bir ilgi odagi olmustu. U19'a secildiginde "Artik 1. ligde oynar" deniyordu... Halen Diyarbakirspor formasi altinda Bank Asya 1. lig'de top oynamaya calisiyor. Bu sene forma bulmakta zorlanan Baris, Bank Asya 1. ligi ile TSL arasinda gidip gelecek bir profil ciziyor.

Son bolum: Forvet hatti

3 Yorum:

batu dedi ki...

diğer hatlara yaptığın yorumları okurken de çok iyimser baktığını düşünüyordum, bugün de mehmet güven ve cafercan'a yaptığın yorumlar ile fazlaca iyimser olduğunu düşünüyorum. cafercan anadolu topçusu oldu artık, sağlık problemleri nedeniyle üst düzeyde oynayacak bir futbolcu değil maalesef. çok büyük beklentiler vardı kendisinden ama olmadı. mehmet güven de öyle, paf takımların imparatoruydu, çok fena pasördü. ama verilen şansı kullanamıyor tam anlamıyla ve yakında onun da anadolu topçusu olacağını düşünüyorum.

velhasılı kelam, eleştirmek bahane, selam saygı iletmek asıl amacım.

selamlar...

Bitola'lı dedi ki...

güzel bir araştırma olmuş.. tebrikler.. ama bir sorum olacak 8 numara olan ve kaptanlık bandı kolunda olan arkadaş kim acaba.. biliyormusun..

Adsız dedi ki...

Ben de Gürhan Gürsoy hakkında konuşmak istiyorum; Gürhan bana göre de çok yetenekli bir oyuncu, bunu hazırlık maçlarında kezman ve güiza ya adrese teslim bir orta yapmasından belli zaten, ligin ilk dönemlerinde de şans buldu ama bir karşı karşıya kaçırdı, ondan sonra bir daha göremedik.

Ufak bir ayrıntı: 13 mayıs 2007 sivasspor galatasaray karşılaşmasın da sivasspor'un golünü atarak, Fenerbahçe'nin şampiyonluğunu ilan etmiştir :)